HELING van het HART

 

Heling van het Hart

Als klein kind voelen we haarfijn aan wat er om ons heen gebeurt, hoe mensen zich voelen, hoe de sfeer is. Van nature doen we niets liever dan het onvoorwaardelijk geven en ontvangen van liefde. Juist vanwege deze liefde willen we hetzelfde doen als onze verzorgers, zij zijn als een rolmodel. Pas later ontdekken we dat niet alles wat we hebben geleerd bij ons past en gaan we onze eigen identiteit ontwikkelen. Wie ben je, wat verwacht jij van het leven? Of wat verwacht het leven van jou?
Mijn eigen weg was er een van hoge pieken en diepe dalen en juist die dalen zorgden ervoor dat ik op zoek ging naar hoe het beter kon. Het helen van het hart raakt voor mij de kern van dit proces en de hieronder beschreven methodes zijn hiervoor een krachtige ondersteuning. Een behandeling op afstand is ook mogelijk en wanneer je niet in staat bent naar de praktijk te komen kan ik ook naar jou toekomen.
 

Heling volgens de Inca’s

In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de oude traditie van de Inca’s. Een deel van deze traditie is bewaard gebleven door een indianenvolk dat leefde in het Andesgebergte van Peru. Zij leven vanuit het hart en in harmonie met de omgeving. AlbertoVilloldo en don Juan Nuñez del Prado zijn vele jaren bij hun in de leer geweest en hebben het vertaald naar een manier die voor westerlingen begrijpelijk is. De technieken die ik toepas heb ik geleerd van don Juan, Elisabeth Jenkins (leerling van don Juan), van Thérèse van der Veer (zij was leerling van Alberto Villoldo en heeft als assistent trainer gewerkt voor the Four Winds Society) en van verschillende genezers uit de Andes, Qeros die inmiddels al weer enkele jaren regelmatig naar Nederland komen. Bij deze wijze van helen speelt het onbewuste een belangrijke rol. Vaak zijn we ons niet bewust van waar we in geloven, welk effect ons gedrag heeft, hoe het komt dat we niet lekker in ons vel zitten. De technieken hierna helpen je hiervan bewust te worden en geven je een handvat je leven te leiden zoals jij dat wilt. Mogelijkheden:

 • Illuminatie: Vanuit diepe ontspanning laat je stress in je lichaam los, zodat het lichaam in staat is zichzelf te helen. Je werkt met een thema, iets waar je aan wilt werken, waar je tegenaan loopt, waar je last van hebt. Het kan ook iets lichamelijks zijn. Een illuminatie geeft je de mogelijkheid dingen op een andere manier te gaan ervaren en te gaan doen.
 • Destiny Retrieval: Je zit in een overgangsperiode, hebt plannen iets nieuws/anders te gaan doen, je gaat bijv. met pensioen, verhuizen, nieuwe baan, emigreren, trouwen. Je denkt er al zo lang over na en het komt er maar niet van. Vaak blijkt dan dat we bepaalde gedachtes hebben, overtuigingen die ons belemmeren te doen wat we graag willen doen. Deze healing maakt deze overtuigingen duidelijk, helpt je deze te transformeren in overtuiginen die je kracht geven. 
 • Soul Retrieval: In situaties die pijnlijk zijn maken we vaak afspraken met onszelf. Bijvoorbeeld: Je vertelt iets nieuws en je wordt uitgelachen. Dat doet je pijn en dat is geen prettig gevoel. Je trekt voor jezelf de conclusie dat wanneer je iets nieuws zegt je blijkbaar wordt uitgelachen. Je wilt die pijn niet meer en neemt je voor dat niet meer te doen. Een deel van jou verdwijnt hiermee. Vervolgens merk je na enige tijd dat je niet meer zo spontaan doet, dat je op je werk niet meer met nieuwe ideeën komt. Deze wijze van helen helpt je het verdwenen deel terug te halen, er opnieuw contact mee te maken.
 • Despacho: Een prachtige ceremonie waarbij je door het maken van een soort mandala met verschillende symbolen (bloemen, rijst, mais, bladeren, snoepjes enz.) de spirits dankt en of om hulp vraagt. Enkele voorbeelden van momenten waarop je een despachoceremonie kunt (laten) doen zijn: verjaardag, geboorte, vragen om liefde, leiding, geld, succes in zaken, inwijding van je nieuwe huis, huwelijk, danken voor een goed jaar, gezondheid, een goed leven, het krijgen van je ideale baan, de grond waaop je leeft, de stad waarin je woont. Ook kun je naar aanleiding van grote rampen een despacho maken, waarbij je vraagt om begeleiding, hulp en steun voor de getroffenen.
 • Banden verbreken: Heb je het gevoel dat er iemand 'op je nek' zet, hoor je steeds maar de woorden van ....., heb je het gevoel dat er iemand aan je zet te 'trekken' dan is deze healing mogelijk. Je maakt in feite een kanaal tussen jou en de ander schoon. Je verbreekt de verbinding niet, maar het negatieve aan de verbinding haal je er vanaf.
 • Verwijderen entiteiten, spirits: wanneer onze aura verzwakt is, is de kans groter dat je energieën aantrekt die niet van jou zijn. Dit kunnen alleen energieën zijn, maar ook entiteiten kunnen zich dan in je auraveld vasthaken. Wanneer je regelmatig erg vermoeid bent, anders gaat reageren dan je gewend bent is het mogelijk dat er een entiteit in je auraveld zit. We brengen deze entiteit, of spirit samen naar het licht. Vervolgens helen we je aura.
 • Inwijding in de Bands of Power; versterking van je energieveld, bescherming tegen ongewenst energieën.
 • Workshop Nusta Karpay: Ontmoeting met je zachte kracht. Je ontvangt 7 inwijdingen die verbonden zijn met 7 vrouwelijke plekken in de Andes. Iedere plek is verbonden met een chakra en met de Pleiaden. Door het ontvangen van deze inwijdingen herinner je en versterk je de verbinding met deze kracht. De workshop is voor zowel mannen als voor vrouwen.
 • Workshop Heling van het Hart 1: Je leert wat het betekent te leven vanuit het hart. We doen verschillende oefeningen om het hart verder te openen. Je gaat voelen wat het betekent, wat het effect is van helemaal aanwezig zijn. Ter bekrachtiging ontvang je tevens een inwijding van Achnaton, een Egyptische meester van het Licht.
 • Workshop Heling van het Hart 2: We gaan werken met de energieën om ons heen. Wat is het effect van emoties op ons leven. Welke energie zet jij neer, waar voel jij je prettig bij. Wanneer het weer het toelaat brengen we een deel van de dag buiten door. Ook nu krijg je weer een inwijding om je energieveld te versterken, zodat je een een bescherming om je heen hebt.
 • Andere mogelijkheden: Huisreiniging, drumhealing, en diverse workshops (kijk voor het huidige aanbod op de agenda pagina)
 • Heling op afstand

 

Ancient Healing

Ook in het noorden van Afrika bestaat al een eeuwenoude traditie van het omgaan met gezondheid, met de natuur, met leven en dood. Met name van de Egyptische traditie is veel bewaard. De Ancient Healing is op deze wijsheid gebaseerd. De Pyramide-healing wordt nu doorgegeven door Mahmoud AbdelNaeem. Hij heeft het van zijn grootvader geleerd, die het zelf ook weer geleerd heeft van zijn ouders. De andere manieren van healen heb ik doorgekregen tijdens meditaties in de tempel van Seti I en in het Osirion in Abydos. Ameer (ook een healer volgens de oude traditie) bevestigde deze heelwijzen en heeft mij verder geleerd hoe deze in te zetten.

 • De Pyramide-healing: Deze manier van helen helpt je wanneer je weinig energie hebt. Het brengt pure energie, helpt je je hart te openen, blokkades op te heffen, oude angsten, zorgen en beperkende overtuigingen los te laten. Het geeft je kracht je leven op een andere manier vorm te geven. Een stap naar heelheid.
 • De Scarabee-healing: Dit symbool wordt al eeuwen gebruikt als hulp bij genezing. Het haalt als het ware zware energie uit je lichaam en helpt de energiestroom in je systeem om weer in evenwicht te komen. Deze manier van healen helpt je uit het hoofd te gaan, het helpt je wanneer je het gevoel hebt erg druk in het hoofd te zijn.
 • De Ankh-healing: De Ankhhealing geeft leven, levensenergie. Wanneer je het gevoel hebt afgesloten te zijn, je je eenzaam voelt, je je niet verbonden voelt helpt deze healing je je te openen naar andere mensen.
   

Heling uit het Altaï gebergte

Oeroude traditie die je helpt jezelf te helen. De leer wordt doorgegeven door Olga Kharitidi, psychiater en auteur van de boeken: "Het Pad naar de Sjamaan" en "Meester van de Dromen". Deze wijze van helen stamt uit de Altaï-Siberië. We zijn allemaal op weg naar Belovodia – het Paradijs. Elke heling brengt ons een stap dichterbij.  Fransje Bik (leerling van Olga K.) heeft deze leer vertaald in een methode die ook voor ons toe te passen is. Inmiddels traint zij al jaren therapeuten en heb ik heb het geluk gehad deze methode rechtstreeks van haar te mogen leren.

Mogelijkheden:

 • De levenscirkel: Deze wijze van helen helpt je om oude pijn te begrijpen en op te lossen en creëert ruimte voor lichtheid in je leven.
 • Reis door je innerlijk: Deze wijze van helen helpt je om los te komen van ongewenste invloeden van buitenaf. Overtuigingen van anderen die je ooit geleerd hebt, die je lang geloofd hebt, maar waar je nu last van hebt. Je maakt ruimte vrij voor je eigen overtuigingen. Je leeft steeds meer zoals jij dat zelf wilt.
 • Fotoheling: Heling op afstand is mogelijk wanneer je een foto van jezelf opstuurt, of scant en vervolgens mailt. Let wel: Er mogen geen andere personen op staan.

 

^ terug naar boven