COACHING & COUNSELING

 

Ieder mens heeft van nature alle talenten en mogelijkheden in zich om een fijn leven te hebben. Of je nu man of vrouw bent, arme of rijke ouders hebt, in de bergen, de woestijn of in de stad bent geboren, het maakt niet uit.

Tijdens je leven maak je allerlei dingen mee. Het vormt je en heeft invloed op hoe je leeft. Heb je jouw talenten en mogelijkheden kunnen ontwikkelen of moest je ze misschien onderdrukken. Hoe ingewikkeld en pijnlijk het leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden om een fijn leven te hebben zitten in jou en blijven bestaan. Iedere dag zijn er weer mogelijkheden je opnieuw bewust te worden van wie jij echt bent.

Het coachen en counselen is er op gericht je jouw specifieke mogelijkheden en talenten te laten herinneren, zodat je ze weer kunt gaan gebruiken.
 

Werkwijze

De eerste sessie is een kennismaking. Je vertelt wie je bent en waar je aan wilt werken. Soms is dat niet duidelijk, daar gaan we dan samen naar op zoek. Wanneer jouw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten maken we een vervolgafspraak.

Samen gaan we op zoek naar wat jou helpt om meer te genieten van het leven. Van wie je bent, wat je doet en wat je voelt. Het is een proces waarbij jij de leiding hebt en ik begeleid je daarbij. Soms kan het heel praktisch zijn zoals het aanpassen van je werkplek. Dan kunnen 1 of 2 sessies al voldoende zijn. Soms duurt het wat langer, bijvoorbeeld wanneer je een burn-out hebt, je zit midden in een scheiding of een dierbare is overleden. Hoeveel sessies jij nodig hebt is dan ook afhankelijk van wat jij wilt.

Afhankelijk van jouw vraag gaan we aan de slag. Dit doen we o.a. door middel van praten, het bewust worden van de signalen die je lichaam geeft en verschillende oefeningen.

Ook kijken we regelmatig naar jouw proces: bijv. is er verandering, is je vraag gewijzigd, zou je een keer iemand mee willen nemen, spreekt de werkwijze je nog wel aan of mis je misschien iets.
 

Methodieken

Ik maak veel gebruik van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). NLP legt de relatie tussen voelen, denken en doen en biedt veel mogelijkheden om opnieuw contact te maken met jouw eigen mogelijkheden en talenten.

Ook maak ik gebruik van oefeningen die zijn geïnspireerd op verschillende sjamanistische tradities. Denk hierbij aan bijv. meditaties, “reizen” in je eigen heden, verleden en toekomst, rituelen en het gebruiken van krachtdieren.

Beide methoden gaan er vanuit dat alles wat je nodig hebt aanwezig is en dat je deel uitmaakt van een geheel. Je omgeving – familie, vrienden, collega’s, woning enz. – maakt deel uit van jouw leven. Het is een afspiegeling van jou. Wanneer je iets aan jezelf wilt veranderen heeft dit invloed op je omgeving.
 

Mogelijkheden

  • Individueel
  • Samen met je partner
  • Samen met een gezinslid

 

^ terug naar boven